Workshop 1 t/m 5

 

Workshop Pitjit 1 gaat over de achtergrond en (basis)techniek. Tijdens deze ééndaagse workshop is het dan ook van belang om zowel te praktiseren als te ondergaan. Aan het eind van deze workshop ben je in staat een basis Pitjit-behandeling te geven.

Workshop Pitjit 2 gaat uit van klachtenbehandeling en werken met energie. Denk hierbij o.a. aan: het opsporen van blokkades, werken met munten (keroh), cajaputi en vacuümglaasjes. Dit alles wordt doorlopen tijdens de massage sessie, zoals deze bij workshop Pitjit 1 is behandeld.

Zowel workshop 1 als 2 vormen een afgerond geheel en zijn uitermate geschikt om kennis te maken met Pitjit en dit toe te passen binnen de eigen kring. Voor de professionele masseur zijn deze workshops een mooie verrijking van kennis.


Workshop Pitjit 3
heeft een andere opzet, verweven met een aantal nieuwe aspecten, zowel fysiek als spiritueel. O.a. rug uitdrukken, bindweefselmassage en oeroet, een manier om de pijngrens te verleggen. Daarop volgt een opdracht die je moet zien uit te voeren. Centraal staat dat de masseur moet zorgen voor een diepe ontspanningstoestand.

Workshop Pitjit 4 omvat twee traditionele vormen van Pitjit. In de ochtend wordt de Pitjit djalan (op de grond, masseren met o.a. de voeten) aangeleerd. Na de lunch komt de Pitjit kursi (Indonesische stoelmassage) aan bod.

Workshop Pitjit 5 gaat tenslotte over het traditionele kruidengebruik, het gebruik van voorwerpen en een verdieping op belangrijke aspecten van techniek en energiewerk. In de middag wordt al het geleerde aangewend om te oefenen met twee echte casussen uit mijn praktijk. Hierbij zijn o.a. communicatie, intake en de keuze van behandeling van belang. Aan het eind van deze workshop wordt er een certificaat uitgereikt.

 

 

Eerstvolgende workshops:

Op aanvraag.