Massage als oude geneeswijze

 

Zonder ons er bewust van te zijn passen we allemaal wel eens massage toe. Een pijnlijke plek verlichten we door er zacht over te wrijven of er een hand op te leggen. Pitjit is ontstaan uit deze oerbehoefte van de mens om wegen te vinden voor preventie, verlichting en mogelijk genezen van klachten. Pitjit behoort tot de oudste natuurgeneeswijzen van de mensheid. De kennis, die de oude Indonesische natuurvolkeren al duizenden jaren ontwikkelden, is steeds verder verfijnd geraakt. Ook kende men de weg naar geneeskrachtige kruiden. Deze oude wijsheden van massagetechnieken en kruidengebruiken, balsems of oliën tijdens een pitjit, worden ook nu nog gebruikt.

Pitjit heeft geen vastomlijnd concept. Pitjit kan stevig, dynamisch en stimulerend zijn maar kan ook balans brengen en rustgevend zijn. De grote variatie aan technieken maakt van pitjit een zeer veelzijdige massagevorm. Zowel spiritualiteit als techniek ontmoeten elkaar en vormen samen een uitgebalanceerde stille kracht.

Aankondigingen


Zomerreces

8 juli 2017; De praktijk is vanwege het zomerreces een tijdje gesloten. Vanaf maandag 14 augustus kan er weer gebeld…


Tong tong fair & festival 2017

Natuurlijk zijn we ook dit jaar weer van de partij met de workshops pitjit tijdens het 59e Tong Tong Fair…


Nieuw praktijkadres en telefoonnummer

Vanaf half september 2016 is er een nieuw praktijkadres: Antillenstraat 14, 7556 AV, Hengelo. Ook is er een extra telefoonnummer…