Literatuur, boeken en uitgaven


‘Pitjit, De stille kracht van Indonesische massage’

De stille kracht van Indonesische massage

Pitjit, massage uit de gordel van smaragd.

Tot op heden is deze traditionele, van generatie op generatie mondeling overgedragen massagekunst niet op schrift gesteld. Al vanaf de oudheid wordt in Indonesië Pitjit binnen de gezinnen, families en sociale kringen toegepast. Het is hier innig verweven met de cultuur.

Naast een grondige historische verkenning van dit culturele erfgoed worden in dit boek zowel de praktische als de spirituele kanten van Pitjit belicht. Pitjit op een massagetafel, op een stoel of kruk, op de grond, babymassage en kruidengebruik worden in dit unieke boek in woord en beeld uitgebreid uiteen gezet. De ruim 300 duidelijke foto’s begeleiden de heldere tekst. Daarmee is het zowel een praktische handreiking voor de thuisdoener als de geoefende masseur.

 

Er is niet zoveel nodig om een goede Pitjit uit te kunnen voeren. Pitjit is niet gebonden aan een vaste werkwijze of patroon. De beschreven massages in dit boek zijn voorbeeldmassages met een afgerond geheel.

Als kind van een Javaanse moeder en Indische vader is Cis Everhard met Pitjit opgegroeid. Spelenderwijs leerde zij van kleins af aan de bijzonderheden en fijne kneepjes van het Pitjitten. Tijdens de ziekte van haar moeder is Cis zich steeds meer gaan verdiepen in dit fenomeen. In de loop der jaren heeft zij deze kennis steeds verder ontwikkeld en verfijnd.

Cis Everhard runt sinds 1996 haar succesvolle Pitjit praktijk in Hengelo (Ov). De jarenlange praktijkervaring gebruikt ze om haar kennis over te dragen middels het geven van workshops.

Membaca review di: lekkerlezen.net


Dari kepala sampai kaki Pitjit

Van top tot teen Pitjit

 

 

Dari kepala sampai kaki Pitjit
Otobiografi yang menyentuh dan kadang-kadang lucu mengenai pertumbuhan dan perkembangan dari seorang gadis dari keluarga Indonesia pasca perang ke Pitjit Ibu modern’.
Adalh suatu pandangan yang hangat dan profesional dalam feni pijat dengan cara Indonesia.

 

 

 

 


Beberapa reaksi pembaca:

“Tadi siang membaca buku dalam sekejap. Saya menikmatinya, tertawa dan terkadang sedikit menelan dan banyak belajar”.

“Kemarin malam membaca bukumuhingga tamat dengansenang dan seperti Bert (de Haan) terkadang saya harus tertawa… gaya dan suasana yang baik, hangat, jujur dan bijaksana… semua tercakup didalamnya…”

” Buku itu memberi suatu ‘pesta dari pengenalan’. Aroma menembus dalam membaca ke jiwa saya. Merasakan kehangatan tetapi kadang juga rasa sakit. Terharu dan lagi gelak tawa tetapi yang terutama saya temui adalah hubungan yang tak terputuskan dengan negeri orang tua kita”.

Cerita yang hangat dan jujur, senang membacanya.

“Buku yang enak untuk dibaca, untuk saya boleh/dapat 5 kali lebih tebal. Yang juga jelas di dalam buku adalah bahwa orang-orang Indonesia di sana maupun di sini hidupnya tidak mudah”


Pesanan

‘Pitjit, de stille kracht van Indonesische massage’
Cis Everhard
terikat, 240 halaman
sepenuhnya diilustrasikan dalam warna
penerbit: Aerial Media Company
ISBN: 9789402601367
NUR: 864
harga: € 35,-

Melihat salinan


‘Van top tot teen Pitjit’

Cis Everhard
Paperback, 168 halaman
ISBN: 978-90-9023 629-2
NUR: 873
prijs: € 14,50

(Saat ini Hanya Tersedia Dalam,
bahasa Belanda)


memungkinkan untuk memesan melalui email: ciseverhard@home.nl