‘Pitjit, De stille kracht van Indonesische massage’

De stille kracht van Indonesische massage

Pitjit, massage uit de gordel van smaragd.

Tot op heden is deze traditionele, van generatie op generatie mondeling overgedragen massagekunst niet op schrift gesteld. Al vanaf de oudheid wordt in Indonesië Pitjit binnen de gezinnen, families en sociale kringen toegepast. Het is hier innig verweven met de cultuur.

Naast een grondige historische verkenning van dit culturele erfgoed worden in dit boek zowel de praktische als de spirituele kanten van Pitjit belicht. Pitjit op een massagetafel, op een stoel of kruk, op de grond, babymassage en kruidengebruik worden in dit unieke boek in woord en beeld uitgebreid uiteen gezet. De ruim 300 duidelijke foto’s begeleiden de heldere tekst. Daarmee is het zowel een praktische handreiking voor de thuisdoener als de geoefende masseur.

 

Er is niet zoveel nodig om een goede Pitjit uit te kunnen voeren. Pitjit is niet gebonden aan een vaste werkwijze of patroon. De beschreven massages in dit boek zijn voorbeeldmassages met een afgerond geheel.

Als kind van een Javaanse moeder en Indische vader is Cis Everhard met Pitjit opgegroeid. Spelenderwijs leerde zij van kleins af aan de bijzonderheden en fijne kneepjes van het Pitjitten. Tijdens de ziekte van haar moeder is Cis zich steeds meer gaan verdiepen in dit fenomeen. In de loop der jaren heeft zij deze kennis steeds verder ontwikkeld en verfijnd.

Cis Everhard runt sinds 1996 haar succesvolle Pitjit praktijk in Hengelo (Ov). De jarenlange praktijkervaring gebruikt ze om haar kennis over te dragen middels het geven van workshops.

Lesen Sie eine Rezension zu: lekkerlezen.net

Bestellen

‘Pitjit, de stille kracht van Indonesische massage’
Cis Everhard
gebunden, 240 Seiten
vollständig in Farbe dargestellt
Herausgeber: Aerial Media Company
ISBN: 9789402601367
NUR: 864
Preis: € 35,-

Kopie betrachten

(Das Buch gibt es nur in Niederländisch)


‘Van top tot teen Pitjit’

Cis Everhard
Taschenbuch, 168 Seiten
ISBN: 978-90-9023 629-2
NUR: 873
Preis: € 14,50

(Das Buch gibt es nur in Niederländisch)


Sie können das Buch hier bestellen: ciseverhard@home.nl